top of page
Zoeken

Wake-on-Lan (WOL)

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2021

Start je NAS op via je Fibaro HC3 (lite) van overal op de wereld en check of het apparaat on line is.Welkom op het Fibaro blog van KingWare SmartHome IoT. Via dit blog worden diverse aspecten van de Fibaro Home Center lijn belicht. Ook worden Virtual Devices & Quick Apps behandeld en aangeboden.


Voor elk wat wils

“Simpele check via je Home Center app of je NAS (of ander device) on-line is en wanneer het apparaat via WakeupOnLan (WOL) gestart kan worden, via 1 click hem aanzetten”

De QuickApp heeft een 4-tal modules geïntegreerd, nl. de initialisatie en de afhandeling van de UI (Main). Daarnaast heeft de app 2 modules voor UDP communicatie en netHTTP communicatie. Het UDP protocol om het device te starten via het sturen van een zgn 'magical' pakketje naar het MAC adres van het device. Het netHTTP protocol wordt gebruikt om via ARP te checken welke MAC adressen on-line zijn en vergelijkt dit met het MAC adres van het device. Op basis hiervan wordt de UI ge-update. Ook is er een sectie aangegeven waar een notificatie kan worden ingevoegd om bv op je mobiel een status verandering te sturen. De vierde en laatste module bestaat uit een 3 tal routines die gebruikt worden voor debugging.
Hoe de QA in te stellen

Om het je gemakkelijk te maken om de QA in te stellen zijn er een 4 tal QA variabelen. Eén voor het MAC adres van je device, één voor je device naam t.b.v. de QuickApp en notificaties. Ook is er één voor autorisatie van de ARP (zie hiervoor beneden verdere uitleg). De vierde variabele is voor het instellen van het interval om je netwerk te checken op het on-line zijn. Dit staat standaard op elke 5 minuten, vaker dan elke 3 minuten wordt niet geadviseerd.

Waarom is deze QA beter dan de standaard plugin van Fibaro HC3?

“Geef een passend icoontje en krijg feedback”

Waarom is deze app beter dan de standaard ingebouwde WOL app van Fibaro? De standaard Fibaro app geeft geen feedback wanneer je op de button hebt gedrukt. Ook geeft de standaard app niet de mogelijkheid het icoontje aan te passen, wat zeker meerwaarde heeft als je meerdere apparaten op deze manier wilt schakelen of laten alarmeren. Deze app kan beide zaken wel. Ook zal deze app je laten weten wanneer je device on/off-line gaat wanneer dat b.v. door andere acties (bv spanningsuitval) gebeurd.Autorisatie


Deze QA maakt gebruik van de ARP methode van de HC3 (lite) via de API (Application Program Interface) en heeft daarom je username en password nodig. Deze username en paswoord moeten base64 gecodeerd worden. Dit kun je eenvoudig doen b.v. op website https://www.motobit.com/util/base64-decoder-encoder.asp. Je moet op deze site je username en paswoord invoeren als 'username:paswoord' en de site geeft je de base 64 autorisatiecode string. Die moet je invullen in de daarvoor bestemde QA variabele. Je kan het best hiervoor een user aanmaken met verder geen rechten om het nog veiliger te maken.


In case you are interested send an email to info@kingWare.eu or use the chat function on the bottom-right. Cost is 4.99 euro.


21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page